Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Salep Aromalı Havuçlu Cevizli Islak Kek (Böyle Deneyin Lezzetine Bayılacaksınız)

Salep Aromalı Havuçlu Cevizli Islak Kek (Böyle Deneyin Lezzetine Bayılacaksınız)
0
23

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
salep-aromali-havuclu-cevizli-islak-kek-boyle-deneyin-lezzetine-bayilacaksiniz.jpg

Salep Aromalı Havuçlu Cevizli Islak Kek (Böyle Deneyin Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 adet büyük boy rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket tek içmelik salep tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı toz tarçın
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi yada limon kabuğu rendesi
Keki ıslatmak için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım portakalın suyu yada yarım limonun suyu
Üzerini süslemek için;
  • İsteğe bağlı antep fıstık tozu, hindistan cevizi, toz fındık vb.

Salep Aromalı Havuçlu Cevizli Islak Kek (Böyle Deneyin Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle keki ıslatmak için sosu hazırlayacağız. Bir cezveye sütü ve şekeri koyup şeker eriyene kadar bi güzel iyicene karıştıralım.
  2. Yarım portakal suyunuda bir kenara alın bekletin keke dökeceğinize yakın süte ekleyip karıştırılacak.
  3. Gelelim kekin harcı için bir kaba yumurta ve şekeri iyice çırpıp sonra sıvı yağını koyalım.
  4. Sonrasında rendelenmiş havucu, unu kabartma tozunu, hindistan cevizini ve normal cevizle salep tozu, tarçını koyup iyicene bi güzel karıştıralım.
  5. Sonra kek harcını hafif yağlanmış borcam yada tepsiye boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derecede fırına koyup kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol ederek pişirelim. Benim fırın 25 dakikada pişirdi siz kendi fırınınızın pişme süresini ayarlayabilirsiniz.
  6. Pişen keki fırından çıkarıp 5 dakika dinlendikten sonra bıçakla dilim halinde keselim.
  7. Üzerini de kürdan yada çatal ucuyla kekin her tarafında delikler oluşturalım.
  8. Ayırdığımız sos sütüne portakal suyunu ekleyerek hemen kekin her tarafına dökelim. Yarım saat mutfakta beklettikten sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyip dolapa kaldırıp 2 saat dinlendirelim. Aceleniz yoksa 3-4 saat dinlendirebilirsiniz. Vee kekimiz afiyetle tüketmeye hazır????
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.

Salep Aromalı Havuçlu Cevizli Islak Kek (Böyle Deneyin Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,161Mesajlar
30,101Kullanıcılar
omerdemir1Son üye
Üst Alt