dreamseo
FD Üye
Salep kışın en çok sevilen içeceklerinden biridir Medicana Anne Çocuk Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu KOLUKIRIK üzerine tarçın serpiştirilerek ceviz veya fındıkla süslenerek içilen salep lezzeti yanında birçok faydası bulunduğuna dikkat çekiyor
GRİBİ ATLATMAYA YARDIMCI…
Kışın sütle hazırlanarak içilen salep, öksürüğe ve bronşit rahatsızlıklarına iyi gelir Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların, daha rahat atlatılmasına yardımcı olur
KABIZLIK SORUNUNUZ VARSA…
Salep aynı zamanda doyurucu bir içecektir Bu özelliği, içeriğindeki suyla şişen madde olan musilajdan kaynaklanır Aynı zamanda, barsak çalışmasını düzenler Kabızlığı önler ve sindirimi kolaylaştırır Üzerine serpiştirilen tarçın, kan şekerini düzenler, acıkmayı geciktirir Sütle pişirilerek yapılan salep, sütün içerdiği kalsiyum ve proteinin yararlı etkilerini taşır Bu yüzden ara öğün olarak tercih edilebilir
EVDE YAPILANI EN SAĞLIKLISI
Hazır olarak tüketildiğinde enerji içeriği yüksek bir içecektir Toz salep halinde alınıp evde yapılması ve üzerine tarçın eklenerek kullanılması en sağlıklısıdır Evde pişirilirken topaklanmaması için iyice karıştırılması gerekir Salep, dondurma yapımında da kullanılır
TARÇINLI İÇİLİRSE DAHA TOK TUTAR
Kendimizi halsiz hissettiğimiz, şişkinlik yaşadığımız zamanlarda 1 fincan salep içmek bizi rahatlatacaktır Soğuk kış günlerinde gribe yakalandıysak ve öksürük varsa sıcak bir salep tercih edilmesi gereken bir içecektir Bol tarçınlı içilirse tok tutacaktır
GRİBİ ATLATMAYA YARDIMCI…
Kışın sütle hazırlanarak içilen salep, öksürüğe ve bronşit rahatsızlıklarına iyi gelir Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların, daha rahat atlatılmasına yardımcı olur
KABIZLIK SORUNUNUZ VARSA…
Salep aynı zamanda doyurucu bir içecektir Bu özelliği, içeriğindeki suyla şişen madde olan musilajdan kaynaklanır Aynı zamanda, barsak çalışmasını düzenler Kabızlığı önler ve sindirimi kolaylaştırır Üzerine serpiştirilen tarçın, kan şekerini düzenler, acıkmayı geciktirir Sütle pişirilerek yapılan salep, sütün içerdiği kalsiyum ve proteinin yararlı etkilerini taşır Bu yüzden ara öğün olarak tercih edilebilir
EVDE YAPILANI EN SAĞLIKLISI
Hazır olarak tüketildiğinde enerji içeriği yüksek bir içecektir Toz salep halinde alınıp evde yapılması ve üzerine tarçın eklenerek kullanılması en sağlıklısıdır Evde pişirilirken topaklanmaması için iyice karıştırılması gerekir Salep, dondurma yapımında da kullanılır
TARÇINLI İÇİLİRSE DAHA TOK TUTAR
Kendimizi halsiz hissettiğimiz, şişkinlik yaşadığımız zamanlarda 1 fincan salep içmek bizi rahatlatacaktır Soğuk kış günlerinde gribe yakalandıysak ve öksürük varsa sıcak bir salep tercih edilmesi gereken bir içecektir Bol tarçınlı içilirse tok tutacaktır