Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şalgam Suyu Nerden Geliyor ve Nasıl Yapılıyor ?

Şalgam Suyu Nerden Geliyor ve Nasıl Yapılıyor ?
0
313

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Şalgam suyu, Guney Doğu ve Doğu Akdeniz bolgesine has bir icecek olmuş, daha sonrada kebablı yemeklerin ayrılmaz parcası olarak Turk insanının vazgecilmez bir damak tadı haline gelmiştir


Şalgam Turpgiller ailesinden olan Şalgam bitkisinden yapılan Cukurova’ya ozgu bir icecektir Kırmızı renkli, bulanık gorunuşlu ve ekşimsidir Acılı ve acısız ceşitleri mevcuttur


Şalgama acı olarak genellikle acı sus biberi turşusunun suyu kullanılır Damak tadına gore 13 ila 16 oranında şalgama katılabilir Ancak şalgam acısıyla karıştırıldıktan sonra fazla bekletilmemelidir, şalgam bozulabilir O yuzden acıyı şalgamı icmeden once katmak daha iyi olur Şalgamla beraber siyah havuc ikram edilir Mayalanma surecine de dahil olmuş bu siyah havuclar, şalgam suyunun icinde dururlar Bunlara tane denir, yore aksanı sebebiyle dene dendiği bilinmektedir
Şalgam suyu Adana ve Tarsus’ta sadece şalgam diye ifade edilir Şalgam genellikle kebap ceşitleriyle birlikte tuketilir
Şalgamın anavatanı Tarsus olarak bilinir ve Tarsus’a patentlenmiştir buna rağmen nufustan dolayı en cok Adana’da tuketilir Ermeniler tarafından ilk olarak yapıldığı soylenmektedir Plastik şişede tadının bozulması daha kolay olduğu icin genelde cam şişelerde tercih edilir
Şalgam Suyunun Yapımı
Şalgam yapımında şalgam, kırmızı havuc, bulgur unu, tuz, maya ve su kullanılır Şalgam suyunun fermantasyonu iki aşamada gercekleşir
Birinci aşama; ekşi maya, tuz ve su ile karıştırılarak bulgurun hamur haline getirilmesidir
İkinci aşama; bulgurun su ile ekstaraksiyonu sonucu elde edilen sıvının dilimlenmiş şalgam ve kırmızı havuc ile fermantasyonudur
 

Similar threads

Şalgam, Curiciferae familyasından Brassica cinsine ait bir bitkidir Koku ve yaprakları icin ekilir Bileşiminde kalsiyum ve demir gibi madensel maddeler ile A, C ve B grubu vitaminleri bulunurŞalgam suyu yapımında maya olarak genellikle ekşi hamur kullanılırŞalgam suyu kırmızı renkli, bulanık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Şalgam turpgiller familyasından olan bir sebze türüdür. Evet, şalgam suyu hakkında konuşuyoruz. Sağlığımızı birçok faydalı maddeyle, özellikle A, B ve C vitaminleriyle destekleyen bu lezzet, hemen hemen her yemeğe kendine özgü renk ve tadıyla yakışmıyor mu, daha fazla tüketilmeyi hak etmiyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
Adananın meşhur yemek ve icecekleri nelerdir? Adana'nın en meşhur icecekelrinden birtanesi şalgam suyudur Şalgam suyu Turpgiller familyasına ait bir bitki olan Şalgam bitkisinden yapılan Cukurova'ya ozgu bir icecektir Kırmızı renkli, bulanık gorunuşlu ve ekşimsidir Acılı ve acısız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
imagessalgamvesalgamsuyununfaydalari5afedc6a0efb1 Şalgamın faydaları şalgam suyunun yararları Şalgamın hastalıklara karşı bir kalkan oluşturduğunu biliyormuydunuz? Vucudun hastalıklara karşı direncini artıran, İdrar sokturen Adana'nın meşhur şalgamı Zengin potasyum iceriğiyle yuksek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
Şifalı bitkiler Şalgam Şlga suyu Şalgamın faydaları Şalgam suyunun faydaları Şalgam ve Şalgam Suyu Faydaları * Bağışıklık sistemini guclendirir ve grip hastalığına yakalanmayı onler * Kabızlığı onler Bağırsaklara faydalıdır * Kilo vermeye yardımcıdır * Antioksidan ozelliği vardır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
226
858,506Konular
983,052Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt