Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Salmonella nasıl bulaşır?

Salmonella nasıl bulaşır?
0
226

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Annelerin “çiğ yeme karnın ağrır uyarısı bilimsel gerçeklerle uyumlu Salmonella’dan korunmanın en etkili yolu yiyecekleri iyi pişirmek Peki salmonella nasıl bulaşır
Salmonella bakterisi gıda zehirlenmesine yol açıyor İnsanlarda ishalli hastalığa neden olan bu yaramazların birçok türü var Salmonella Typhimurium ve Salmonella Enteritidis en yaygın olanları
*Salmonella bakterisi evcil hayvanların bağırsaklarında yaşıyor*
Salmonella özellikle kümes hayvanları ve domuzlarda yaygın Su, toprak, böcekler, fabrika yüzeyleri, mutfak yüzeyleri, hayvan dışkıları, çiğ et ve çiğ deniz mahsullerinde de rastlanıyor Çoğu zaman hayvan dışkısı bulaşmış yiyeceklerle yayılıyor*
Salmonella belirtileri ne?Salmonella bakterisi alan kişide 12 – 72 saat içinde ishal, ateş ve karında kramplar gelişebilir Hastalık çoğunlukla 4 – 7 gün sürüyor ve genellikle tedavisiz geçiyor Ancak bazen hastaneye yatırılmayı ve antibiyotik kullanmayı gerektirecek düzeyde ağırlaşıyor Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler risk grubunda Başlıca belirtileri: Karın krampları, ishal, ateş, kusma, bulantı, baş ağrısı ve titreme
Salmonelladan nasıl korunulur?Ellerinizi yıkayın: Yiyecekleri hazırlamadan önce ellerinizi sabun ve ılık suyla iyice yıkayın Evcil hayvanlarla temasın ardından da mutlaka ellerinizi yıkayın
*Salmonella çiğ yiyeceklerle bulaşıyor **
İyi pişirin: Salmonella ısıya duyarlı 70 °C’nin üzerinde yaşama şansı yok
Çiğ yumurtadan kaçının: Mayonez, kurabiye unu gibi çiğ yumurta içeren yiyeceklerden kaçının
Çapraz bulaşmayı önleyin: Sebzeleri, pişmiş ya da hazır yiyecekler, pişmemiş yiyecek ve çiğ yumurtadan ayrı tutun Çiğ yiyecekleri hazırladıktan sonra ellerinizi ve kullandığınız mutfak malzemelerini iyice yıkayın
Gıdalara dikkat edin: Çiğ ya da az pişmiş tavuk, et, yumurta ya da pastörize olmayan sütten üretilen yiyecek ve içeceklerden kaçının
Bol suyla yıkayın: Sebzeleri ve meyveleri akan suyun altında yıkamanız daha uygun
 

Similar threads

Annelerin “ham yeme karnın ağrır uyarısı bilimsel gerçeklerle uyumlu Salmonella ’dan korunmanın en etkili yolu yiyecekleri iyi pişirmek Peki salmonella nasıl bulaşır Salmonella bakterisi yiyecek zehirlenmesine yol açıyor İnsanlarda ishalli hastalığa niçin olan bu yaramazların çoğu türü var...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Annelerin “ciğ yeme karnın ağrır uyarısı bilimsel gerceklerle uyumlu Salmonella’dan korunmanın en etkili yolu yiyecekleri iyi pişirmek Peki salmonella nasıl bulaşır Salmonella bakterisi gıda zehirlenmesine yol acıyor İnsanlarda ishalli hastalığa neden olan bu yaramazların bircok turu var...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
SALMONELLA' ya BAĞLI AZIK ZEHİRLENMESİ Salmonella enfeksiyonları Yerküredeki yaygın enfeksiyonlardan biridir. Bu enfeksiyonlar klinik olarak değişik formlarda görülmektedir. Klinik tablo besin zehirlenmesinden önemli hastalık tablosu olan tifo’ya kadar değişim göstermektedir. Son...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Özellikle COVID-19 pandemisi periyodunda hepimiz içtiğimiz suyun ve tükettiğimiz besinlerin hijyeninin ne kadar kıymetli olduğunu bir sefer daha anladık. Günümüzde içme suları sıkı bir kontrole tabi tutuldukları için güveniyoruz lakin aldığımız besinler konusunda pek emin olmayabiliriz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
ÖNCELIKLE duyduğum bir hastalık ismi bu oldukça merak ettim ve hemencecik hastalıkla ilgili bilgiler edinmeye çalıştımUmarım bu hastalık konusunda bilgi olmak isteyen siz kıymetli konuklarımıza gereken bilgiyi verebilirim ALT...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,496Konular
982,322Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt