Şam Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar ılık su
- Yarım kilo ıspanak ve 2 baş pırasa
- 1 su bardağı kadar lor ve ya tulum peyniri
- Pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şam Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kaba unumuzu koyup, tuz, şeker ekleyip ılık suyla yoğuruyoruz. 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Akabinde iç gereçlerinizi hazırlıyoruz.
- Ispanaklı pırasalı içimizide hazırlıyoruz ıspanakları ve pırasaları 2 -3 suda düzgünce yıkayıp kurutuyoruz süzgeçte gerisinde minik minik doğrayıp bir kaba koyuyoruz.
- Üzerine lorumuzu, ve ya tulum peynirimizi sıvı yağımızı ve pul biberimizi de ekleyip elimizle harmanlıyoruz. Not; çiğden konulacak ıspanak karışımı.
- Akabinde dinlenen hamurumuzdan bezeler alıp açıp istediğimiz iç harcı koyup formu verelim. Tavada önlü artlı pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.