Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şam Kurabiyesi

Şam Kurabiyesi
0
14

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
sam-kurabiyesi.jpg

Şam Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayırıyoruz)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Ben zeytin yağ kullandım)
  • 1 portakal kabuk rendesi ve suyu
  • 150 gram tereyağı (Yumuşamış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (Kullanmasanızda olur)
  • 1 çay kaşığı karbonat çok dolu olmayacak silme (2-3 damla limon sıkılıp köpürtülerek kullanılacak )
  • 5-6 su bardağı un kontrollü koyulacak

Şam Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şeker bir kaba alınır, el çırpıcı ile çırpılır. Yoğurt, sıvı yağ, portakal suyu eklenir, tekrar karıştırılır.
  2. Yumuşak tereyağı, un, kabartma tuzu, karbonat eklenir, ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlanır.
  3. Zamanınız varsa 20 dakika dinlendirilir.
  4. Yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
  5. Parmak uçlarınıza zeytinyağı sürerseniz daha kolay hazırlarsınız.
  6. Bezelerin üzerine bıçağın ucuyla artı + işareti cizin.
  7. Yumurta sarısı sürün (Yumurta sarısına 2 çay kaşığı zeytinyağı damlatın).
  8. Elinizle bezelerin üzerine şeker serpiştirin. Dövülmüş ceviz veya fındıkta olabilir size kalmış.
  9. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz.
Şam Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt