Şam Tatlısı (Şam Bali) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg irmik
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı karbonat
- Yarım çay bardağı pekmez
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı renk vermesi için pekmez (isteğe bağlı)
Şam Tatlısı (Şam Bali) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbetimizi tencereye alıp kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Toz şeker, sıvı yağ ve yoğurt kaba alınır, şekeri eriyinceye kadar çırpılır.
- Daha sonra irmik ve karbonat eklenir.
- Eldiven takıp karışımı ellerimizle yeterlice karıştıralım.
- Tepsiye pekmez ve su karışımının yarısını dökelim.
- Hamurumuzu eldivenle tepsiye eşit bir formda yayalım kalan pekmezli suyu da en üste gezdirelim.
- Fıstıklarını dizip dilimleyelim.
- 170 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Birinci sıcaklığı gidince şerbetle buluşturalım. Afiyetle.