Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şam Tatlısı

Şam Tatlısı
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sam-tatlisi.jpg

Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket hamur kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 parça limon
Üzeri için;
  • Yer fıstığı
  • Tepsinin altına ve tatlının üzerine sürmek için
  • Yarım kahve fincanı pekmez
  • Yarım fincan su karışımı (Oranını arttırabilirsiniz)

Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İrmik ,su ,şeker, kabartma tozunu bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Dikdörtgen tepsimize pekmezli su karışımından bir miktar alt tabana sürelim, hamurumuzun yarısını borcamımıza yayalım.
  3. Üzerine pekmezli sudan sürelim ve üzerine tekrardan hamurumuzu eşit şekilde yayalım.
  4. Üzerine geri kalan pekmezli suyumuzu her yerine sürelim.
  5. Bıçakla dilimleyelim yer fıstığımızla şekil verelim.
  6. Yaklaşık 1-2 saat dinlendirelim.
  7. Bir yandan şerbetimizi yapalım.
  8. Şerbetimiz soğuğa yakın ılık, tatlımız ise sıcak olucak 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker karıştırıp 15 dakika kadar pişirelim.
  9. Kaynayınca altını kısıp, kısık ateşte 10 dakika daha pişirelim.
  10. Tatlımızı fırına verip 180 derece de nar gibi kızarana kadar pişirelim.
  11. Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuğa yakın olacak tatlımızın üzerine şerbeti döküp en az 3-4 saat dinlendikten sonra servis edelim.
  12. Güzel sonuç almak için 1 gece buzdolabında dinlendirin. Deneyenlere afiyet şifa olsun????.
Şam Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt