Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 parça limon
- Yer fıstığı
- Tepsinin altına ve tatlının üzerine sürmek için
- Yarım kahve fincanı pekmez
- Yarım fincan su karışımı (Oranını arttırabilirsiniz)
Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İrmik ,su ,şeker, kabartma tozunu bir kaba alıp karıştıralım.
- Dikdörtgen tepsimize pekmezli su karışımından bir miktar alt tabana sürelim, hamurumuzun yarısını borcamımıza yayalım.
- Üzerine pekmezli sudan sürelim ve üzerine tekrardan hamurumuzu eşit şekilde yayalım.
- Üzerine geri kalan pekmezli suyumuzu her yerine sürelim.
- Bıçakla dilimleyelim yer fıstığımızla şekil verelim.
- Yaklaşık 1-2 saat dinlendirelim.
- Bir yandan şerbetimizi yapalım.
- Şerbetimiz soğuğa yakın ılık, tatlımız ise sıcak olucak 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker karıştırıp 15 dakika kadar pişirelim.
- Kaynayınca altını kısıp, kısık ateşte 10 dakika daha pişirelim.
- Tatlımızı fırına verip 180 derece de nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuğa yakın olacak tatlımızın üzerine şerbeti döküp en az 3-4 saat dinlendikten sonra servis edelim.
- Güzel sonuç almak için 1 gece buzdolabında dinlendirin. Deneyenlere afiyet şifa olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.