Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı su
Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayalım suyu şekeri uygun bir tencereye alalım.
- Kaynamaya başlayan şerbeti 10 dakika daha kaynatalım, limon suyunu ilave edip soğumaya bırakılım.
- Yoğurma kabına önce irmiği alalım .
- Üzerine yoğurdu ,kabartma tozunu,karbonat ilave ederek çok iyi harmanlayalım.
- Yoğurdun sulu kısmını kullanıyoruz.
- İki yemek kaşığı pekmezle üç yemek kaşığı suyu karıştıralım.
- Tepsinin altına pekmezli sudan sürelim .
- Üzerine harcı bastırarak yayalım .
- Üzerine pekmezli sudan sürelim avcumuzla bastıralım.
- Tatlıyı dilimleyelim.
- 1 saat bu şekilde bekletip fırına verelim.
- 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
- Tatlı sıcak şerbet ılık olarak tatlıya dökelim.
- 3-4 saat dinlenmeye bırakılım.