Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şam Tatlısı

Şam Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sam-tatlisi.jpg

Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 1 paket vanilya
  • Taban ve üzeri için pekmez
Şerbet için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Limon suyu

Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bismillahirrahmanirrahim ???? Şerbet için; şeker ve su tencere kat kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sık ve 10 dakika boyunca kısık ateşte pişir.
  2. Şerbet piştikten sonra ılımaya bırak. Yoğurt, şeker ve sıvı yağ karıştırma kabına kat karıştır. İrmik ve vanilya ekle karıştır. Un ve karbonat ekle spatula ile karıştır.
  3. Yağlanmış tepsinin altına biraz pekmez sürelim hazırladığımız harcı kalıba dökelim ve üzerine de pekmez sürelim.
  4. Dilimleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üzeri iyice kızarana kadar pişirelim. Pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
  5. Tatlı fırından çıkar çıkmaz dilimlediğimiz kısımların üzerinde bıçak ile tekrar geçelim.
  6. Şerbet soğumuşsa biraz ısıtalım tatlının üzerine dökelim en az 2 saat bekletelim. Servis edilmeye hazır afiyet olsun.
Şam Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt