elektronikci
FD Üye
Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı dolusu karbonat
- 1 paket vanilya
- Taban ve üzeri için pekmez
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Limon suyu
Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bismillahirrahmanirrahim ???? Şerbet için; şeker ve su tencere kat kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sık ve 10 dakika boyunca kısık ateşte pişir.
- Şerbet piştikten sonra ılımaya bırak. Yoğurt, şeker ve sıvı yağ karıştırma kabına kat karıştır. İrmik ve vanilya ekle karıştır. Un ve karbonat ekle spatula ile karıştır.
- Yağlanmış tepsinin altına biraz pekmez sürelim hazırladığımız harcı kalıba dökelim ve üzerine de pekmez sürelim.
- Dilimleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üzeri iyice kızarana kadar pişirelim. Pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
- Tatlı fırından çıkar çıkmaz dilimlediğimiz kısımların üzerinde bıçak ile tekrar geçelim.
- Şerbet soğumuşsa biraz ısıtalım tatlının üzerine dökelim en az 2 saat bekletelim. Servis edilmeye hazır afiyet olsun.