elektronikci
FD Üye

Şam Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 2.5 su bardağı 450 gr irmik
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı pekmez (Pekmezi sulandırmak için yarım çay bardağı su)
- Tuzsuz fıstık
- 2 ,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için yazılan tüm gereçler pekmez ve yarım çay bardağı su hariç yoğurulur ve en az 3-4 saat bekletilir (Ne kadar çok beklerse o kadar hoş olur ben bazen akşamdan yapar sabah pişiririm).
- Şerbeti de tüm materyalleri kaynatıp soğumaya bırakılır. Yarım çay bardağı suya 2 kaşık pekmezi katarak karıştırılır ve bu karışımın yarısı borcamın altına sürüp hamur tepsiye yayılır kalan pekmezli suda yeniden hamurun üzerine sürülüp istenen halde kesilerek fırına verilir.
- 180 derece de alt üst kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbet dökülür. Hamur sıcak şerbet soğuk olmalı. Afiyet olsun.
Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı