Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şam Tatlısı

Şam Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sam-tatlisi.jpg

Şam Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 2.5 su bardağı 450 gr irmik
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı pekmez (Pekmezi sulandırmak için yarım çay bardağı su)
Üzerini süslemek için;
  • Tuzsuz fıstık
Şerbeti için;
  • 2 ,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için yazılan tüm gereçler pekmez ve yarım çay bardağı su hariç yoğurulur ve en az 3-4 saat bekletilir (Ne kadar çok beklerse o kadar hoş olur ben bazen akşamdan yapar sabah pişiririm).
  2. Şerbeti de tüm materyalleri kaynatıp soğumaya bırakılır. Yarım çay bardağı suya 2 kaşık pekmezi katarak karıştırılır ve bu karışımın yarısı borcamın altına sürüp hamur tepsiye yayılır kalan pekmezli suda yeniden hamurun üzerine sürülüp istenen halde kesilerek fırına verilir.
  3. 180 derece de alt üst kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbet dökülür. Hamur sıcak şerbet soğuk olmalı. Afiyet olsun.
Not: Bu ölçüler 22 cm çapındaki küçük borcam tepsi için geçerlidir.

Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt