Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yer fıstığı,(katı olursa hamur yarım su bardağı su ben koymadım)
- 3 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi kaynatıp (10 dakika kâfi okur)soğumaya bırakalım.
- Bir kaba şeker ve yoğurdu alıp köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra başka materyalleri koyup elimizle yoğuralım.
- Kare borcamın altına 1 yemek kaşığı pekmez sürelim üzerine hamuru döküp elimizle düzleyelim kalan pekmezi sürüp dilimleyelim.
- Dilimledikten sonra her dilime üç tane olacak formda yer fıstığı dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tatlıyı fırından çıkarıp soğumuş şerbeti dökelim.
- Hafif ılıyınca buzdolabına kaldırıp dinlendikten sonra servis yapalım afiyet olsun.