Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şambali (Hatay Usulü)

Şambali (Hatay Usulü)
0
78

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
sam-bali-hatay-usulu.jpg

Şambali (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 2 bardak yoğurt sulu kısmı da olursa iyi olur
  • 1 su bardağı şeker ( 200 ml)
  • 1 paket karbonat
  • Üzerine yetecek kadar yer fıstığı
Şerbeti
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • İnce bir dilim limon

Şambali (Hatay Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İrmiği yoğurdu şekeri ve karbonatı birlikte karıştırıyoruz derin bir kapta.
  2. Büyük dikdörtgen borcamı sıvı yağla yağlayarak hazırladığımız harcı döküyoruz ve üzerini spatula ile düzeltiyoruz.
  3. Bıçakla dilimleri belirlemek için çiziyoruz ve dilimlerin üzerine yer fıstıklarını diziyoruz.
  4. 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayarda fırına harcımızı koyuyoruz üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Tam kızarması gerekiyor. [*]Şerbet kaynayınca altını kısıyoruz. [*]Bir dilim limon kabuğu ile 10 dakika kadar da kaynatıp ılıtmaya bırakıyoruz. [*]Şerbet ılık ,tatlının ise ilk sıcaklığı gidince dilimleri kesiyor şerbeti üzerine döküyoruz. [*]En az 3-4 saat bekledikten sonra yenmesi daha uygun olur.
    Afiyet olsun.

Şambali (Hatay Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,711Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt