
Şambali (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram irmik
- 2 bardak yoğurt sulu kısmı da olursa iyi olur
- 1 su bardağı şeker ( 200 ml)
- 1 paket karbonat
- Üzerine yetecek kadar yer fıstığı
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Şambali (Hatay Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İrmiği yoğurdu şekeri ve karbonatı birlikte karıştırıyoruz derin bir kapta.
- Büyük dikdörtgen borcamı sıvı yağla yağlayarak hazırladığımız harcı döküyoruz ve üzerini spatula ile düzeltiyoruz.
- Bıçakla dilimleri belirlemek için çiziyoruz ve dilimlerin üzerine yer fıstıklarını diziyoruz.
- 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayarda fırına harcımızı koyuyoruz üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Tam kızarması gerekiyor. [*]Şerbet kaynayınca altını kısıyoruz. [*]Bir dilim limon kabuğu ile 10 dakika kadar da kaynatıp ılıtmaya bırakıyoruz. [*]Şerbet ılık ,tatlının ise ilk sıcaklığı gidince dilimleri kesiyor şerbeti üzerine döküyoruz. [*]En az 3-4 saat bekledikten sonra yenmesi daha uygun olur.
Afiyet olsun.
Şambali (Hatay Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı