Şambali Tatlısı (Orijinal Tarif) Tanımı İçin Gereçler
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 500 gr irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Badem
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon
Şambali Tatlısı (Orijinal Tarif) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel balı hazırlayalım. Ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alalım ve yarım limon sıkıp soğumaya bırakalım.
- Süt ve şekeri eriyene kadar karıştırın.
- Üzerine irmik, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin ve karıştırın.
- Uygun bir tepsiye koyup 45 dk kadar irmiğin sütü çekmesini bekleyin.
- Sonra bıçak yardımı ile dilimleyin ve badem ile süsleyin.
- 180 derece fırında üzeri büsbütün kızarana kadar pişirin.
- Birinci sıcağı çıkınca balını dökün ve çekmesini bekleyin. Tatlımız hazır. Afiyet olsun .