bilgisayarci
FD Üye
Şambali Tatlısı (Orijinal) Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Yetecek kadar tuzsuz fıstık
Şambali Tatlısı (Orijinal) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şerbeti yaparak başlayalım toz şeker suyu bir tencereye alıp uygunca karıştırıp, ocağı alalım, birinci 15 dakika kaynatın. Limon ekleyelim 10 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatalım soğuması için kaldıralım.
- Şerbet soğuyuncaya kadar tatlıyı hazırlamaya başlayalım yapacağımız bir leğen içerisine toz şeker, yoğurt, alıp yeterlice karıştıralım.
- Daha sonra irmik, un, kabartma tozu, vanilya ekleyip, elimizle düzgünce karıştıralım katı bir hamur elde edelim.
- Ben büyük uzunluk borcam kullandım yapacağımız tepsi içerisine hamuru dökelim su ile incelettiğimiz pekmezi karıştırıp elimizi banarak hamurumuzun her tarafına eşit bir biçimde serelim, yeterlice formunu verdiğimiz tatlımızı bastıralım.
- Daha sonra bıçakla çizikler çekelim formu aşikâr olsun fıstıkları dizelim.
- Evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim denetimli bir halde fırından çıktıktan sonra birinci 5 dakika sonra soğuk şerbeti her tarafına gezdirelim. 2 saat dinlendikten sonra servis edebiliriz afiyet olsun çok hoş oldu.