
Şambali Tatlısı (Şam Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- Yer fıstığı
Şambali Tatlısı (Şam Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şam tatlısı tarifi için; irmik, şeker kabartma tozu nu ve sütü derin bir kabın içine koyup, helva gibi karıştıralım. Üzerini kapatıp, yaklaşık 15 dakika bekletelim.
- Küçük bir fırın tepsisine veya borcama dökelim ve düzleştirelim.
- Bıçak yardımı ile dilimlenecek şekilde çizelim (Derinlemesine değil, sadece belirlemek için) fıstıkları dizelim.
- Daha önce ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim. Daha sonra tekrar bıçak yardımı ile tam olarak istediğiniz gibi dilimleyin ve tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbete gelince; derin bir tencerenin içine suyumuzu, şekerimizi ve limonumuzu koyup, 10 dakika kaynatalım.
- Tatlımız kızardıktan sonra ilk sıcaklığı gidene kadar 2 -3 dakika bekleyelim (Şerbette aynı şekilde) ve şerbetimizi tatlımıza dökelim.
- 2 – 3 saat oda sıcaklığında bekletelim. Daha sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.