Şambali Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) su bardağı eritilmiş tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Şambali Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi kaynatıp bir kenara alıyoruz.
- Yumurta ılık tereyağını, şekerimizi, yoğurdu ve bir çimdik tuzu bir dakika kadar çırpıyoruz.
- Akabinde irmik, tarçın, hindistan cevizi ve bir kaç damla limon suyu sıkıştığımız karbonatımızı da ek edip düzgünce karıştırıp önceden yağladığımız fırın tepsimize döküp bir kaç defa yere vurarak hamurun düzgünce oturmasını sağlıyoruz.
- Hamurumuzu üzeri eşit olcak şekilde bir spatula yardımı ile düzeltip üzerini badem ile süsleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirip ılık olan şerbetimizle buluşturuyoruz. Dinlen tatlımız servise hazırdır efendim. Afiyet olsun ????.