
Şambali Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı irmik
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı pekmez
- 1, 5 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuzsuz yer fıstığı
- 4, 5 su bardağı şeker
- 3, 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
Şambali Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Geniş bir kapta yoğurt ve şeker güzelce karıştırılır.
- Üzerine katı gereçleri eklenir.
- Tepsimiz pekmez ile sıvanır. Tepsiye boşaltılır.
- Düzeltmek için elinizi ıslatarak düzeltebilirsiniz.
- Bıçak yardımıyla keserek izleri belirliyelim.
- Üzerine pekmez sürüp fıstıklarını dizelim.
- 175 derece fırında alt üst pişirelim.
- Şerbeti için ise tencereye su ve şeker konur.Kaynayıncaya kadar karıştırılır.
- Kaynamaya başlayınca limon damlası atıyoruz.
- Şerbet ılık olunca fırından çıkmış tatlımıza döküyoruz.
- 4-5 saat dinlendirip. Servise sunabiliriz. Not: ben fırın tepsisine nazaran yaptım.????afiyet olsun????.