
Şambali Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 250 gram irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- Fıstık
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
Şambali Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için su ve şekeri ocağa alıp kaynatalım. 15 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra limon suyunu katıp 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım (Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak)
- Tatlı için bütün malzemeyi uygunca karıştırıyoruz. Tatlının görünümünün hoş olması için tepsimizin altına sıvı yağ ve pekmez karışımını fırçayla sürelim.
- Karıştırdığımız tatlı hamurunu tepsiye yayalım, üzerine de pekmez sürelim, 20 dakika bekleyelim.
- 175 dereceye ayarladığımız fırına tatlımızı yerleştirelim. 15 dakika sonra tepsiyi fırından çıkarıp dikdörtgen formunda dilimleyip tekrar fırına verelim.
- Alt ve üst yeterlice kızarınca fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirip soğuk şerbeti üzerine dökelim. Üzerine fıstıkla süsleyelim. Afiyet olsun.