bilgisayarci
FD Üye
Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı yoğurt ( sulu kısmından )
- 1 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı su
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
Şambali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetimizi pişirelim. Bir tencereye su ve şeker koyalım kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan şerbetimize 1-2 damla limon suyu damlatalım ve 2 dakika daha kaynatalım.
- Kaynayan şerbetimizi ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Tatlımızın harcını yapmak için bir kabın içerisine irmiği alalım üzerine yoğurt, şeker, un, kabartma tozu ve karbonatı katıp karıştıralım. Yoğurdu sulu yerinden koymaya dikkat edelim.
- Borcamın taban kısmına pekmez ve su karışımını sürelim.
- Hazır olan tatlımızın harcını borcama koyalım ve elimizle yayalım hamur elimize yapışa bilir elimizi hafif su ile ıslatarak kolayca yayabiliriz harcımızı.
- Tatlımızı dilimleyip üzerine tabana sürdüğümüz pekmezli su karışımını sürelim.
- Borcama koyduğumuz harcı 1 saat kadar bekletelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim. 3-4 saat dinlendikten sonra tatlımız yemeğe hazır.
Şambali Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı