Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şambali Tatlısı

Şambali Tatlısı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
sambali-tatlisi.jpg

Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı irmik ( 200 cc lik bardak)
  • 1 su bardağı süt ( 200 cc lik bardak)
  • 1 su bardağı şeker ( 200 cc lik bardak)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tepsiyi yağlamak için bir ölçü tereyağı
Şerbeti için
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Tatlının üzeri için
  • 1 tatlı kaşığı pekmez ile karıştırılmış su

Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İrmik, süt, şeker birlikte el ile 10 dakika kadar kıvam alana kadar yoğurulur.
  2. Üzerine karbonat ek edilir.
  3. Tatlımız da tam olarak irmiğin yumuşaması için bu yoğurma sürecinden sonra en az 4 ile 5 saat beklemek kâfi olacaktır.
  4. Bu bekleme müddetinden sonra 20 ye 20 kare bir borcam ya da tepsi tereyağı ile uygunca yağlanır tatlımız elimizle eşit biçimde tepsiye yayılır.
  5. İyice her tarafı düzeltildikten sonra da üzerine pekmezli su sürülür.
  6. Şekilde ki üzere dilimlenmiş olarak evvelce ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
  7. Pişirme süreci başlayınca şerbet ateşe alınır tatlımız fırından çıkana kadar kısık ateşte şerbet kıvamlandırılır.
  8. Tatlımız yarım saat pişdikten sonra fırından alınır dilim yerleri düzgünce belirtilir yine fırına verilir ve 15 dakika daha fırınlanır.
  9. Üzeri kızarınca fırından alınan tatlımızın 2 dakika bekleyip birinci sıcağı çıkınca 3 kademeli olarak şerbeti verilir.
  10. Tatlımızda şerbetimizde sıcak olmalıdır.
  11. İlk şerbet verilir tatlı bunu çekince ikinci şerbette verilir ve akabinde 3 sefer şerbet verilir.
  12. Ve tatlımız şerbeti çekene kadar beklenir.
  13. Soğuyan ve şerbeti çekince tatlımız yer fıstığı ya da badem ile süslenerek servise hazırdır.Afiyetler olsun.
Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı irmik2.5 su bardağı şeker2 su bardağı süt1 yemek kaşığı karbonat Şerbeti için ; 5.5 su bardağı şeker5 su bardağı suÇeyrek limon Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır “Un yok yumurta yok yağ yok ” Süt ve şekeri bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Tam Ölçülü Şambali Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Tatlısı için; 6 çay bardağı irmik2 çay bardağı un2 çay bardağı yoğurt2 çay bardağı süt1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı silme karbonatİsteğe nazaran üzerine fıstık Şerbeti için; 9 çay bardağı şeker7 çay bardağı suBirkaç adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 buçuk su bardağı irmik1 su bardağı bir parmak eksik şeker1 su bardağı süt1 tatlı kaşığı kabartma tozu Şerbet için; 1,5 su bardağı şeker3,5 su bardağı su2,3 damla limon Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İrmik, şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Orjinal Şambali (Şam Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler Su bardağı ölçüsü 200 ml 2,5 su bardağı irmik1 su bardağı toz şeker1 silme çay kaşığı karbonat1 su bardağından bir parmak eksik süt Üzerine sürmek için; 1 çay kaşığı pekmez2 yemek kaşığı su Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Şambali Tanımı İçin Materyaller 2,5 su bardağı irmik1 su bardağı yoğurt1 su bardağı un1/2 (yarım) su bardağı şeker1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1 paket vanilya Şerbet için ; 2,5 su bardağı şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonAlt ve üst tabana sürmek için pekmez ve üzeri için tuzsuz yer fıstığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt