
Şambali Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
- Soyulmuş badem (fındık, fıstık da olabilir)
Şambali Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için uygun bi tencereye malzemeleri alalım.
- Yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım.
- Tatlımız için tüm malzemeleri uygun bir kasede kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Üzerini örtüp 10 dakika bekletelim.
- Şerbetimizi soğuması için bir kenara alalım.
- Kare yada dikdörtgen(küçük boy) bir fırın kabını önce sıvı yağ ile yağlayalım.
- Üzerine irmik serpiştirelim.
- Hamuru üzerine dökelim ve yayalım. ( elinizi ıslatıp üzerini düzeltebilirsiniz).
- Bıçağıda ıslatıp dilim şeklini verelim. Üzerlerine bademleri dizelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
- Kızaran tatlımızın ilk sıcağı çıkınca dilimleri tekrar kesip o şekilde şerbetleyelim.
- Her yerinin ıslanmış olmasına dikkat edelim.
- En az 2 saat soğuması için bekleyelim.
- Dilimleyip servis edelim.
Şambali Tarifi Fotoğraflı Yapılışı