
Şambali Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 3 su bardağı irmik
- 2,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Fıstık
Şambali Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yoğurt ve irmik karıştırılır.
- Diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
- Yağlanmış borcama dökülür. 1 saat dinlendirilir.
- Şerbeti için şeker ve su karıştırılıp 10 kaynatılır.
- Sonra içine bir dilim limon eklenerek 5 dk daha kısık ateşte kaynatılır.
- Dinlendirilen hamur alta inmeden dilimlenir.
- Üzerine fıstık dizilir.
- 175 derece fırında 30-35 dk kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıkarıldıktan 10 dk sonra üzerine ılık şerbet dökülür.
- 1-2 saat şerbeti çektikten sonra afiyetle yenir.