elektronikci
FD Üye
Şambali Tanımı İçin Gereçler
️Keki için
- ️500 gram irmik
- ️2 su bardak yoğurt
- ️2 su bardak şeker
- ️1 adet kabartma tozu
- ️5 su bardak şeker
- ️3 su bardak su
- ️1-2 limon damlası
- ️Fıstık
Şambali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle keki için bütün gereçleri borcama döküp güzelce karıştıralım.
- Hoş karıştığında emin olalım. Ve her tarafı eşit bir formda düzleştirelim.
- Akabinde üzerine fıstıkları şerit halinde dizelim.
- 180 derece üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kekimiz pişerken şerbeti için tüm materyalleri koyup pişirelim ve soğuması için bekletelim.
- Kekimiz pişince dilediğimiz üzere dilimleyelim ve çabucak üzerine şerbetini sıcakken dökelim.