Şambali Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram irmik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1,5 yatlı kaşığı kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı vanilya
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
- Fıstık
Şambali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlı için irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içerisinde mikser yada spatulayla karıştıralım .Ben mikserin en düşük ayarında karıştırıyorum.
- Islanan ağır bir hamur haline gelen tatlıyı kare küçük uzunluk barcama dökelim ve üzerini spatulayla düzeltelim.
- Tatlıyı keselim üzerlerine fıstıkları istediğimiz ölçüde dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tatlıyı fırına atınca çabucak şerbeti hazırlayalım.
- Su ve şekeri tencereye alalım orta ateşte pişirmeye başlayalım şeker eridikten sonra limon suyunu ek edip yaklaşım 10 dakika kaynatalım.
- Kepçeyle şerbeti çevirelim ve birinci harının gitmesini sağlayalım.
- Tatlı fırından çıkınca şerbetini dökelim.
- En az 6 saat dinlendirelim hatta oda ısısına gelince 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Ben kaymak ve tahinle servis ettim….
Şambali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı