resimli Sami Kebap tarifi
Sami Kebap nasıl yapılır
Sami Kebap yapılışı
Sami Kebap icin gerekli malzemeler:
1 kg koyun kıyması
1 su bardağı nohut
4 yeşil biber
2 yumurta
1 baş soğan 1 su bardağı su
1 kak tarcın
50 gr kuru uzum
45 karanfil
67 kakule
2 tatlı kaşığı zencefil
4 tatlı kaşığı toz kişniş
2 tatlı kaşığı toz kırmızı acı biber
1 demet taze kişniş
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
12 tatlı kaşığı toz kakule
12 tatlı kaşığı toz zencefil
12 demet taze kişniş
12 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
12 tatlı kaşığı karabiber
imagessamikebaptarifiresimli5ad4171db724a
Yapılışı:
Nohutu bir gece evvelden soğuk suyla ıslatınBiberleri temizleyip, iri iri doğrayın Kıymayı tencereye koyun uzerine nohutları suyunu suzerek ilave edin Kakuleleri, karanfilleri, tarcını, taze kişnişi, toz kişnişi, tuzu, karabiberi ve suyu uzerlerine ekleyin ve pişmeye bırakın 10 dakika kadar pişip, nohutlar iyice yumuşaymca, azar azar alarak mikserden gecirin Boylece Sami Kebap'ınızın hamurunu elde edersiniz Bu hamur koyu kofte hamuru kıvamında yoğun bir puredir Soğanı ince ince kıyın, bu koyu karışımın uzerine ekleyin Bir parca daha toz kakule, zencefil, kırmızı biber, karabiber ve kıyılmış taze kişnişi ekleyerek yogurun Yumurtaları ilave ederek biraz daha yoğurun Hamurunuz ele yapışmayan bir hale gelince ceviz buyukluğunde parcalar kopararak avucunuzda yuvarlayın Koftenin ortasını hafifce oyup icine birkac kuru uzum koyun ve elinizde yuvarlayarak kapatın Daha sonra koftelerinizi elinizle bastırarak yassıtın ve kızgın yağda kızartın Sıcak sıcak, yanında ketcap ile servis yapın Kofteleri cok kalın veya ince hazırlamayın Koftenin bitmiş hali hemen hemen 1 cm kadardır Koftelerinizi kuru uzumsuz de hazırlayabilirsiniz
Sami Kebap nasıl yapılır
Sami Kebap yapılışı
Sami Kebap icin gerekli malzemeler:
1 kg koyun kıyması
1 su bardağı nohut
4 yeşil biber
2 yumurta
1 baş soğan 1 su bardağı su
1 kak tarcın
50 gr kuru uzum
45 karanfil
67 kakule
2 tatlı kaşığı zencefil
4 tatlı kaşığı toz kişniş
2 tatlı kaşığı toz kırmızı acı biber
1 demet taze kişniş
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
12 tatlı kaşığı toz kakule
12 tatlı kaşığı toz zencefil
12 demet taze kişniş
12 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
12 tatlı kaşığı karabiber
imagessamikebaptarifiresimli5ad4171db724a
Yapılışı:
Nohutu bir gece evvelden soğuk suyla ıslatınBiberleri temizleyip, iri iri doğrayın Kıymayı tencereye koyun uzerine nohutları suyunu suzerek ilave edin Kakuleleri, karanfilleri, tarcını, taze kişnişi, toz kişnişi, tuzu, karabiberi ve suyu uzerlerine ekleyin ve pişmeye bırakın 10 dakika kadar pişip, nohutlar iyice yumuşaymca, azar azar alarak mikserden gecirin Boylece Sami Kebap'ınızın hamurunu elde edersiniz Bu hamur koyu kofte hamuru kıvamında yoğun bir puredir Soğanı ince ince kıyın, bu koyu karışımın uzerine ekleyin Bir parca daha toz kakule, zencefil, kırmızı biber, karabiber ve kıyılmış taze kişnişi ekleyerek yogurun Yumurtaları ilave ederek biraz daha yoğurun Hamurunuz ele yapışmayan bir hale gelince ceviz buyukluğunde parcalar kopararak avucunuzda yuvarlayın Koftenin ortasını hafifce oyup icine birkac kuru uzum koyun ve elinizde yuvarlayarak kapatın Daha sonra koftelerinizi elinizle bastırarak yassıtın ve kızgın yağda kızartın Sıcak sıcak, yanında ketcap ile servis yapın Kofteleri cok kalın veya ince hazırlamayın Koftenin bitmiş hali hemen hemen 1 cm kadardır Koftelerinizi kuru uzumsuz de hazırlayabilirsiniz