
Samsun Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg kabak
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
Samsun Kabak Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kabakları dilimleyip geniş tencereye dizelim.
- Üzerine şeker ekleyelim 1 gece bekletelim sonraki ki gün ocağa alabilirsiniz (vaktiniz kısıtlı ise çabucak de yapabilirsiniz)
- Tencerenin kapağını kapatalım .
- Suyunu salana dek orta ateşte pişirelim.
- Suyunu salınca ocağın altını kısalım ve yaklaşık olarak 35- 40 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Tatlımız piştikten sonra uygun bir borcam yahut servis tabağına alarak üzerine ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun ????????????.