elektronikci
FD Üye
![san-sebastian-cheesecake.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/09/28/san-sebastian-cheesecake.jpg)
San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram taze beyaz peynir
- 350 gram mascarpone
- 400 gram krema (2 paket)
- 320 gram şeker
- 50 gram un
- 6 adet yumurta
- 1 paket vanilya
San Sebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırınımızı alt üst fanlı 250 c ayarlayın. 24 lük kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirin yanlarındaki fazlalıkları kesin.
- Kelepçeli kalıba bir tane yağlı kağıdı içine büzdürerek oturtun.
- Beyaz taze peynir ile mascarpone el çırpıcısıyla çırpın. İsterseniz mikserlede en düşük seviyede çırpabilirsiniz ama püf noktası tamda burda el çırpıcısıyla hava kabarcıkları olmuyor.
- Malzemeler iyice birbirine karıştığında tek tek yumurtaları ekleyin hepsini birden eklemiyoruz.
- Yumurtalar tamamiyle karışınca 2 paket kremayı yavaş yavaş ekleyerek çırpıyoruz.
- Unu, şekeri ve vanilyayı içine eledim ki topaklanma olmasın diye. Kremayı ekledikten sonra unlu şekerli karışımı ekleyip şekeri eriyinceye kadar karıştırın.
- Hazırladığınız harcı bir süzgeç yardımıyla kelepçeli kalıba dökün ve spatula yardımıyla ile kalıba aktarın.
- Fırının alttan bir üst rafına telli tepsinin üzerine koyup fırını 230 c getirin 23 dakika üzeri yanana kadar pişirin kontrollü pişirin her fırın bir olmadığı için başında bekleyin. Ben 2 dakika erken kapattım ama fırından almadım. Hemen fırında alırsanız. Cheesecakeniz çöker.
- Fırınınıza bir tahta kaşık sıkıştırın ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
- Fırından aldıktan sonra bir sürede oda sıcaklığında bekletin ve buzdolabına koyabilirsiniz.
- Bir gece buzdolabında kalmalı önce keserseniz dağılır. Dağılmaması için bir gece beklemeniz gerek. Ben cheesecake akışkan sevdiğim için az pişirdim ama daha katı seviyorum derseniz 30 dk pişirebilirsiniz. Ama bu birazda akışkan daha iyi oluyor benden demesi. Şimdiden afiyet olsun.