
San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 250 gr (1 paket) pudra şekeri
- 400 gram labne
- 400 gram beyaz peynir
- 200 gram kaymak
- 2 kutu krema
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 paket vanilya
San Sebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet yumurtamızı ve pudra şekerimizi 2-3 dk çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta peynirlerimizi topak olmayıncaya kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra kremalarımızı ve kaymağımızı ekliyoruz çok çırpıyoruz.
- Un,nişasta ve vanilyayı ekliyoruz.
- En son yumurtalı karışımımızı ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Karıştırırken özellikle aşağıdan yukarıya doğru karıştırmalıyız ki pudra şekeri harcın içerisinde güzelce karışsın.
- Kelepçeli kalıbımızın en altına yağlı kağıdı koyuyoruz.
- Kenar kısımlarını tereyağıyla yağlayıp şerit halinde yağlı kağıdımızı etrafında donduruyoruz kabımız hazır.
- Karışımı içerisine döküp,önceden 200 derecede ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz. Pişirme süresi çok önemli!.Fırınımıza koyduktan sonra hemen 250 dereceye alıp alt üst ayarda 13dk pişiriyoruz. [*]13 dkdan sonra fanlı üst ayara alıp 10 dk üzerini kızartıyoruz. [*]San sebastianımız hazır fırından çıkarıp dışarıda soğuttuktan sonra bir gün dolapta bekletiyoruz. Ertesi gün yemeğe hazır. Afiyet olsun????.
San Sebastian Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı