
San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket 400 gram pınar beyaz
- 1 paket vanilya (Limonlu şeker olanından yarım paket koydum yoksa limon kabuğu rendesi koymanızı tavsiye ederim)
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 paket sıvı krema
- 5 adet yumurta
- 1 paket 200 gram labne
- 5 yemek kaşığı un
San Sebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce beyaz peynir ve şeker güzelce çırpılır. Yumurtalar birer birer ilave edilerek karıştırılır. Vanilya sıvı krema ve labne de eklenir.
- Son olarak un elenerek eklenir. Un topağı kalmaması için karışım yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba süzgeçten geçirilerek dökülür.
- Önceden 210 derece alt üst ayar ısıtılmış fırında 20 dakika son 5 dakika ise sadece üst kısmı açık kalacak şekilde (Üstünün kızarmasını sağlıyoruz) pişirilir. Hafif sallanırken çıkarıyoruz fırından.
- Önemli bir püf noktasıda fırına girebilecek bir kap içinde bir su koyup öyle pişiriyoruz üzerinin çatlamayıp pürüzsüz olması için.
- Mümkünse 1 gece dolapta bekledikten sonra, üzerine ganaj sos veya dilediğiniz meyveli sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.