San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta+ 1 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
- 2,5 su bardağı pudra şekeri
- 400 gr krem peynir ( oda sıcaklığında)
- 400 gr labne peyniri
- 150 gr kaymak
- 2 paket (400 ml) krema
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
San Sebastian Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırını 240 derecede ısıtalım.
- Yumurta ve pudra şekerini büyük bir karıştırma kasesinin içerisinde mikser yardımıyla şeker güzelce eriyene kadar çırpalım.
- Başka bir büyükçe karıştırma kasesinde krem peynir, kaymak ve labne peynirini çırpmaya başlayalım.
- Üzerine krema, vanilya, un ve nişastayı ekleyip düşük ayarda tekrar çırpalım.
- Son olarak yumurtalı karışımı labneli karışımın üzerine ilave edip ve spatula yardımıyla alttan üste doğru güzelce karıştıralım.
- 23 cm’lik bir kelepçeli kalıbın içerisine çift pişirme kağıdı yerleştirelim.
- Kağıt serilmiş kalıba karışımı dökelim ve üzerini düzeltelim.
- 240 derece fansız ayarlanmış fırında 15 dakika üzerini kızartalım.
- Ardından fırının derecesini 200 dereceye düşürüp, 20 dakika daha pişirelim.
- Piştikten sonra fırını kapatalım.
- Kapağını hafif aralayıp minimum 20 dakika kadar ilk sıcaklığının geçmesini bekleyelim.
- Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.En az 8 saat, tercihen 1 gün dinlendirip servis edelim.