teknolojiuzmani
FD Üye
San Sebastian Chesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı krema (oda sıcaklığında)
- 900g beyaz krem peynir (oda sıcaklığında)
- 6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- Çilek
- Böğürtlen
- Ahududu
- İncir
San Sebastian Chesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırınınızı 190 derecede ısıtmaya başlayın.
- 23-24 cm’lik kelepçeli kalıbınızın içini ve kenarlarını yumuşamış tereyağ veya margarinle güzelce yağlayın.
- Kalıptan dışarı biraz taşacak şekilde yağlı kağıdınızı hafif kesin ve içine oturtun. Tekrar yumuşak yağ ile kenarlarını ve içini yağlayın.
- Şeker ve krem peyniri iyice karışana dek 1 dakika çırpın.
- Çırpmaya devam ederken yumurtaları birer birer (aralarda çırpmak suretiyle) ekleyin.
- Kremayı da ekleyip harmanlanana dek (en fazla yarım dakika) karıştırın.
- Son olarak unu da her bir yemek kaşığı ilavesinden sonra çırpacak şekilde ekleyip karıştırın.
- Kalıbınıza döküp 45-50 dakika kadar pişirin.
- Fırının kapağı kapalı kalsın ve 20 dakika içinde bekletin.
- Sonra fırın kapağını yarım açın ve 20 dakika bekletin.
- En son çıkartın ve oda sıcaklığında soğuyana dek bekleyip buzdolabına koyun. Tercihen bir gün sonra kalıptan ve yağlı kağıttan çıkartarak tadına varabilirsiniz.
- Üzerine dilediğiniz bir sos ile veya sade şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ????