San Sebastian Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze beyaz peynir
- 1,5 su bardağı şeker
- 6 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 paket krema
San Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun kabımızın içerisine beyaz peynir ve şekeri ekleyip çırpalım.Tercihim, pınar beyaz peynirdi.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı teker teker ekleyip, harcımıza yedirdiğimizde yenisini ekleyelim.
- Üzerine unu ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak harcımıza kremamızı ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Harcımızın daha ipeksi olması için süzgüden geçirelim.
- 19-20 cm’lik kelepçeli kalıbımızı pişirme kağıdı ile kaplayalım ve harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımızda 35-40 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra fırının kapağı açık halde kekimizi 1 saat soğumaya bırakalım, soğuyan cheesecakekimizi kalıptan çıkarıp, dilediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet olsun.️san sebastian cheesecake servis etmeden önce bir gün dinlendirilirse daha lezzetli olacaktır.