bilgisayarci
FD Üye
Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket maya
- 1 adet yumurta (akı hamura sarısı üstüne sürülecek)
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5-5 su bardağı un (kontrollü dökmekte fayda var)
Sandviç Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce ılık su, süt,maya ve şekeri 3 dk kadar hamur yoğurma kabında bekletiyoruz .
- Sonra tereyağ yumurta akı ,un ve tuzu ekleyip hafif ele yapışan bir hamur olacak şekilde yoğuruyoruz.
- 1 saat mayalandırdıktan sonra elimize cevizden biraz daha büyük olacak şekilde hamur alıp hafif açıp ikiye katlayarak tepsiye diziyoruz.
- Tepside yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra ayırdığımız yumurta sarısının içine 2 yemek kaşığı su ekleyip sandviç ekmeklerinin üstüne sürün.
- 180 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz(pişirme süresi dırından dırına değişiyor o yüzden dk belirtmiyorum)
- Fırından çıkan sıcak ekmeklerin üstüne fırça yardımı ile hafif sıvı yağ sürüp üstünü bir bez ile örterek dinlendiriyoruz.
- İsterseniz piştikten sonra servis sırasında kaşar ,domates ,maydanoz veya salam marul, kaşar peyniri veya beyaz peynir, domates koyarak istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.
Sandviç Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı