Sandviç Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Marmelat yahut çikolata
Sandviç Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un dışında tüm materyaller bir kapta karıştırılır.
- Un denetimli eklenir yoğrulur.
- Ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Merdane ile hamur yarım cm kalınlığında açılır.
- Kare kurabiye kalıbı ile biçim verilir.
- Fırın kağıdı serili fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180‐200 derecelik fırında altı hafif kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyan kurabiyelerin altı kısmına marmelat sürülür başka kurabiye ile kapatılır. Deneyeceklere afiyet olsun.