teknolojiuzmani
FD Üye
Sandviç Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 125 gram tereyağı yahut margarin oda sıcaklığına
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiğince un. kendini toplayana kadar yavaş yavaş ilave
- 2 paket kremşanti
- 3 yemek kaşığı nutella ve ya konuttaki gündelik sürülebilir çikolatalardan biri
- 1yemek kaşığı fındık ezmesi
- Fındık ezmesi
- Sürülebilir çikolata
Sandviç Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kremayı yapalım.Kremşantiyi üzerindeki süt ölçüsüne nazaran çırpalım. Kıvam aldıktan sonra çikolata ve fındık ezmesini de ekleyip çırpalım ve dolaba atalım.
- Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğuralım.
- Ele yapışmayan bir kıvam elde edelim.
- Hamuru ikiye ayıralım.
- Merdane yardımıyla açalım ve çay bardağı ağzıyla yuvarlak keselim.
- Hamurun başka yarısını da açıp onu da yuvarlak kesip ortalarına delik açalım daha dar bir aparatla ( ben duy kullandım).
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim 170 derecede 16-17 dk denetimli bir biçimde pişirelim üzeri pembeleşene kadar.
- Fırından çıkıp ılıdıktan sonra deliksiz olan kurabiyeyi alıp kremayı ortasına sıkalım sıkma torbasıyla.
- Üzerini de delikli olan kurabiyeyle kapatalım.
- En üstüne de deliğin ortasına çikolata yahut fındık ezmesi sıkalım.
- Hepsine bu süreci uygulayalım bir gece dolapta dinlendirelim.Afiyet olsun .