Şanlıurfa Lahmacunu Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 2 adet kırmızı biber (acı)
- 1 kilo kıyma et (kuzu kıyması yağlı)
- 300 gram kuyruk (şereh)
- 5 yahut 6 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü
- 2,5 çay bardağı konut imali pul biberi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
Şanlıurfa Lahmacunu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 4 adet orta uzunluk soğanlarımızı soyalım. Soyduktan sonra ince bir formda doğrayalım. Akabinde 5 yahut 6 diş sarımsaklarımızı da soyup, ince bir formda doğrayalım.
- Doğradıktan sonra 2 adet domatesimizin kabuklarını soyup onları da doğrayalım küçük bir halde ve akabinde 2 tane biberlerimizide doğrayalım.
- Doğrama süreciniz bitikten sonra hepsini birebir tepsi içerisinde karıştırmaya geçelim karıştırmadan evvel soğanımızın üzerine 1 çay kaşığı tuzumuzu ekleyelim güzelce yoğuralım.
- Soğanla tuzu yoğurduktan sonra içerisine 1 çay kaşığının ucuyla karabiberimizi ve 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlümüzü ekleyip, hepsini güzelce karıştıralım.
- Son olarak 2 buçuk çay bardağı pul biberimizi ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim tekrardan karıştıralım ve akabinde 300 gram kuyruk yağımızı içerisine koyup karıştıralım.
- En son olarakta etimizi alıp karıştıralım akabinde da 1 çay bardağı suyumuzuda ek edelim tekrardan karıştıralım ve karıştırma sürecimiz bitikten sonra kenara alıp fırına gitmesini bekleyelim.
- Taş fırınına gönderelim.
Şanlıurfa Lahmacunu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı