Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şanlıurfa Mutfağından Borani

Şanlıurfa Mutfağından Borani

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sanliurfa-mutfagindan-borani.jpg

Şanlıurfa Mutfağından Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • Etli kemik
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 200 gram parça kuyruk
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 3- 4 kilo pencer (pazı sapı)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay tatlı kaşığı tuz
Köftesi için;
  • 5 su simit bulgur
  • 250 gram et
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 orta boy soğan
Kızartması için;
  • 3 su bardağı sıvı yağ

Şanlıurfa Mutfağından Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pencer sapını (pazı sapı) temiz yıkadıktan sonra ince kıyalım ve onu tenceremize koyup kaynatalım yumuşadıktan sonra süzelim.
  2. Ardından tenceremizi ocağımızın üzerine alalım.
  3. Yarım kilo kuşbaşı etimizi ve etli kemiğimizi tenceremize koyalım.
  4. Üzerine su ekleyip etimizi ve kemiğimizi haşlayalım .
  5. Ardından etimizin haşlanmış olduğu suyu ayrı bir kaba alalım.
  6. Kuyruklarımızı ince doğrayıp suyunu çeken etimize ekleyip kavuralım .
  7. Kaynatmış olduğumuz pencerimizi (pazıyı) ayrı bir tencerede yağda kavuralım.
  8. Kavurduktan sonra etimizin üzerine kaynatmış olduğumuz nohutumuzu ilave edelim ve üzerine kavurmuş olduğumuz pencer (pazı) ilave edelim ve güzelce harmanlayalım .
  9. Ardından etle kemik suyumuzu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
  10. Köftesini hazırlayalım; 5 su bardağı bulgurumuzu köfte tepsimize koyalım.
  11. Ardından ince kıydığımız soğanı ilave edelim ve 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü ve 1 çay kaşığının ucuyla karabiberimizi ilave edelim.
  12. 1 yemek kaşığı pulbiberimizi de ekleyelim güzelce yoğuralım.
  13. Ardından etimizi alıp tekrar yoğuralım.
  14. Yoğurma işlemi bitikten sonra küçük parçacıklara ayırıp yuvarlayalım ve ardından yuvarladığımız köftelerimizi kızgın yağda kavuralım.
  15. Kavurma işlemi bitikten sonra 3 diş sarımsağımızı tuzla ezelim, yemeğimizin içerisine ilave edip ocağımızı kapatalım ve sunuma hazır.
Vazgeçilmez lezzetlerden biri denemenizi tavsiye ederim ;)

Şanlıurfa Mutfağından Borani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pazı Borani Tarifi İçin Malzemeler 1 bağ pazı1 adet soğan1 adet havuç1 yemek kaşığı zeytinyağı @meosnoliveTuz ,karabiber1 adet küp şekerSarımsaklı yoğurt Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı1 çay tabağı çekilmiş ceviz1 tatlı kaşığı tatlı toz biber Pazı Borani Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Şanlıurfanın Etli Çiğ Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 3 çay bardağı bulgur (simit)6 yemek kaşığı pul biber1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığının ucuyla karabiber1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü1 adet orta boy soğanı2 diş orta boy sarımsak1 demet maydanoz5 dal yeşil soğan250...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Ispanak Borani (Bol Zeytinyağlı Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo ıspanak1 tane soğan3 diş sarımsak3 yemek kaşığı zeytinyağıKarabiberPulbiberTuz Üzeri için; YoğurtTuz Sosu için; 3 yemek kaşığı zeytinyağı5 tane ceviz içi1 çay kaşığı toz kırmızı biber Ispanak Borani (Bol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Nefis Yoğurtlu Patates Borani Tarifi İçin Malzemeler 5 orta boy patatesAz tuzHaşlamak için yeteri kadar su1 adet soğan1 diş sarımsak1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytin yağı1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz biber1 tatlı kaşığı pul biberYarım tatlı kaşığı kara biber1 ufak kase yoğurt2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Şanlıurfa Mutfağından Tepside Soğan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo küçük soğanYarım kilo kıyma et200 gram kuyruk Etin terbiyesi için gereken malzemeleri 1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Üzerinin sosunun malzemeleri 1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı nar pekmezi2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,496Konular
981,602Mesajlar
29,707Kullanıcılar
ASSSSSADDSon üye
Üst Alt