elektronikci
FD Üye
Şanlıurfa Mutfağından Borani Tarifi İçin Malzemeler
- Etli kemik
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 200 gram parça kuyruk
- 1 kase haşlanmış nohut
- 3- 4 kilo pencer (pazı sapı)
- 3 diş sarımsak
- 1 çay tatlı kaşığı tuz
- 5 su simit bulgur
- 250 gram et
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 orta boy soğan
- 3 su bardağı sıvı yağ
Şanlıurfa Mutfağından Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pencer sapını (pazı sapı) temiz yıkadıktan sonra ince kıyalım ve onu tenceremize koyup kaynatalım yumuşadıktan sonra süzelim.
- Ardından tenceremizi ocağımızın üzerine alalım.
- Yarım kilo kuşbaşı etimizi ve etli kemiğimizi tenceremize koyalım.
- Üzerine su ekleyip etimizi ve kemiğimizi haşlayalım .
- Ardından etimizin haşlanmış olduğu suyu ayrı bir kaba alalım.
- Kuyruklarımızı ince doğrayıp suyunu çeken etimize ekleyip kavuralım .
- Kaynatmış olduğumuz pencerimizi (pazıyı) ayrı bir tencerede yağda kavuralım.
- Kavurduktan sonra etimizin üzerine kaynatmış olduğumuz nohutumuzu ilave edelim ve üzerine kavurmuş olduğumuz pencer (pazı) ilave edelim ve güzelce harmanlayalım .
- Ardından etle kemik suyumuzu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
- Köftesini hazırlayalım; 5 su bardağı bulgurumuzu köfte tepsimize koyalım.
- Ardından ince kıydığımız soğanı ilave edelim ve 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü ve 1 çay kaşığının ucuyla karabiberimizi ilave edelim.
- 1 yemek kaşığı pulbiberimizi de ekleyelim güzelce yoğuralım.
- Ardından etimizi alıp tekrar yoğuralım.
- Yoğurma işlemi bitikten sonra küçük parçacıklara ayırıp yuvarlayalım ve ardından yuvarladığımız köftelerimizi kızgın yağda kavuralım.
- Kavurma işlemi bitikten sonra 3 diş sarımsağımızı tuzla ezelim, yemeğimizin içerisine ilave edip ocağımızı kapatalım ve sunuma hazır.
Şanlıurfa Mutfağından Borani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı