Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şanlıurfa Mutfağından Tepside Soğan Kebabı

Şanlıurfa Mutfağından Tepside Soğan Kebabı
0
23

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
sanliurfa-mutfagindan-tepside-sogan-kebabi.jpg

Şanlıurfa Mutfağından Tepside Soğan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo küçük soğan
  • Yarım kilo kıyma et
  • 200 gram kuyruk
Etin terbiyesi için gereken malzemeleri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzerinin sosunun malzemeleri
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nar pekmezi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 ,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pulbiber

Şanlıurfa Mutfağından Tepside Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle soğanlarımızın kabuklarını soyalım.
  2. Ardından soğanlarımızı yıkıyalım.
  3. Daha sonra soğanlarımızı tepsimize dizmek için bir tepsi alalım.
  4. Tepsimize öncelikle yarım kilo etimizi 200 gram kuyruğumuzu alıp üzerine 1 çay kaşığı tuzumuzu ve 1 çay kaşığı karabiberimizi ekleyelim.
  5. Etimize yedirelim ve etlerimizi yuvarlayalım.
  6. Bitikten sonra 1 et 1 soğan şekilinde dizelim.
  7. Tepsimize düzme sürecimiz bitikten sonra üzerinin sosunu yapalım. Derin bir kabımıza 1 buçuk su bardağı suyumuzu üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını, akabinde 1 yemek kaşığı nar pekmezi (narekşisi) 1 yemek kaşığı konut yağımı pulbiberimizide kıyalım.
  8. Ardından 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı da ek etikten sonra karıştıralım.
  9. Domates salçasını erittikten sonra tepsimize düzdüğümüz soğan et üzerine dökelim ve fırında pişirelim Kesinlikle denemenizi öneririm lezzetine doyamayacaksınız şimdiden deneyenlere afiyet olsun ;).
Şanlıurfa Mutfağından Tepside Soğan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt