Şanlıurfa Mutfağından Tepside Soğan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo küçük soğan
- Yarım kilo kıyma et
- 200 gram kuyruk
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar pekmezi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 ,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı pulbiber
Şanlıurfa Mutfağından Tepside Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanlarımızın kabuklarını soyalım.
- Ardından soğanlarımızı yıkıyalım.
- Daha sonra soğanlarımızı tepsimize dizmek için bir tepsi alalım.
- Tepsimize öncelikle yarım kilo etimizi 200 gram kuyruğumuzu alıp üzerine 1 çay kaşığı tuzumuzu ve 1 çay kaşığı karabiberimizi ekleyelim.
- Etimize yedirelim ve etlerimizi yuvarlayalım.
- Bitikten sonra 1 et 1 soğan şekilinde dizelim.
- Tepsimize düzme sürecimiz bitikten sonra üzerinin sosunu yapalım. Derin bir kabımıza 1 buçuk su bardağı suyumuzu üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını, akabinde 1 yemek kaşığı nar pekmezi (narekşisi) 1 yemek kaşığı konut yağımı pulbiberimizide kıyalım.
- Ardından 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı da ek etikten sonra karıştıralım.
- Domates salçasını erittikten sonra tepsimize düzdüğümüz soğan et üzerine dökelim ve fırında pişirelim Kesinlikle denemenizi öneririm lezzetine doyamayacaksınız şimdiden deneyenlere afiyet olsun .