Şanlıurfa Metodu Kıymalı Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
- 7 8 adet kuru soğan orta uzunluk
- 450 gr orta yağlı kıyma
- 200 gr kuyruk (Kıyma makinadan geçilmiş lezzetli olması için)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı Urfa kuru biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
- İsterseniz 2 domates
- 2 kapta biber
- Yarım demet maydanoz da kullanabilirsiniz tabi ince ince elde doğramak kuralıyla ronda yahut robotta olmaz
- Nane
- Maydanoz
- Közlenmiş patlıcan
Şanlıurfa Yordamı Kıymalı Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuru soğanlarımızı yalnızca baş kısımlarını kestikten sonra ikiye ayıralım 1 kat soyalım asla kökünü kesmeyin yoksa soğanınız dağılır elde ince ince doğrayın robotta blendırde yapmayın su üzere olmasın diye.
- Soğanları bitirdikten sonra eti yağı ve başka gereçleri de ekleyip suyu da verip güzelce yoğuralım bu içten tam 20 lahmacun çıkıyor.
- Ben fırına gönderdim şayet gönderecek fırın yoksa 4,5 su bardağı un tuz suyla kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Açın servis tabağı büyüklüğünde içinizide elinizle yayın ve fırında pişirin. Afiyet olsun şimdiden yapanların ellerine sıhhat ????.