Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şanlıurfa Usulü Kıymalı Lahmacun

Şanlıurfa Usulü Kıymalı Lahmacun
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sanliurfa-usulu-kiymali-lahmacun.jpg

Şanlıurfa Metodu Kıymalı Lahmacun Tanımı İçin Gereçler

  • 7 8 adet kuru soğan orta uzunluk
  • 450 gr orta yağlı kıyma
  • 200 gr kuyruk (Kıyma makinadan geçilmiş lezzetli olması için)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı Urfa kuru biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • İsterseniz 2 domates
  • 2 kapta biber
  • Yarım demet maydanoz da kullanabilirsiniz tabi ince ince elde doğramak kuralıyla ronda yahut robotta olmaz
Dürüme Koymak İçin
  • Nane
  • Maydanoz
  • Közlenmiş patlıcan

Şanlıurfa Yordamı Kıymalı Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kuru soğanlarımızı yalnızca baş kısımlarını kestikten sonra ikiye ayıralım 1 kat soyalım asla kökünü kesmeyin yoksa soğanınız dağılır elde ince ince doğrayın robotta blendırde yapmayın su üzere olmasın diye.
  2. Soğanları bitirdikten sonra eti yağı ve başka gereçleri de ekleyip suyu da verip güzelce yoğuralım bu içten tam 20 lahmacun çıkıyor.
  3. Ben fırına gönderdim şayet gönderecek fırın yoksa 4,5 su bardağı un tuz suyla kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  4. Açın servis tabağı büyüklüğünde içinizide elinizle yayın ve fırında pişirin. Afiyet olsun şimdiden yapanların ellerine sıhhat ????.
Not: Şayet konuttaki fırında pişirecekseniz en alt katta pişirin.
 

Similar threads

Şanlıurfa Lahmacunu Tanımı İçin Materyaller 4 adet orta uzunluk soğan2 adet domates2 adet kırmızı biber (acı)1 kilo kıyma et (kuzu kıyması yağlı)300 gram kuyruk (şereh)5 yahut 6 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığının ucuyla karabiber1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü2,5 çay bardağı konut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Mesken İmali Lahmacun Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 yaş maya8 su bardağı un3 su bardağı su2 yemek kaşığı sıvı yağTuz İçi için; 500 gram kıyma2 kuru soğan1/2 (yarım) bağ maydanoz1/2 (yarım) biraz fazla menemenlik konserve(kışın yaptığımdan kullandım şayet yoksa 3 domates 5-6 biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Harcı için; 500 gram dana kıyma5 adet iri soğan1 demet maydanoz5 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 fincan zeytin yağı2 su bardağı domates rendesi1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Evde Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı ılık su4 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı toz şeker1,5 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kuru(instant) mayaAldığı kadar un Kıyma harcı için; 300 gram kıyma1 adet domates1 adet büyük soğan3 adet yeşil biber5 diş sarımsak1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Lahmacun (Ev Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Kıymalı harcı için; Yarım kg dana kıyma2 adet kuru soğan4-5 diş sarımsak3 orta boy domates4-5 adet yeşil biber1 adet kapya biberYarım demet maydanoz1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçasıTuzKarabiberPul biberYarım çay bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt