Baht Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta akı
- 3 kaşık şeker
- 1 kaşık tereyağı
- 4 yemek kaşığı süt
- Un
Baht Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Yumurta akı ile şeker az beyazlaşana kadar çırpılır mikser ve ya çırpma teliyle.
- Sonra tereyağı ve süt ek edip karıştırın. Az az un ekleyip krep hamuru üzere bir hamur elde edeceğiz. ( kurabiye hamuru üzere sert değil akışkan bir hamur olacak. )
- Sonra yağlı kağıt üzerinde her seferinde 2 adet olarak yuvarlaklar halinde hamuru açıp 7 – 8 dk. Pişireceğiz
- Kenarları pembeleşince çıkarıp, notumuzu yerleştirip, evvel ikiye sonra tekrar ikiye katlayacağız. Fincan içinde soğumaya bırakırsak benimkiler üzere açılma olmaz. Afiyet olsun