Sansebastian Cheesecake Tanımı (Meşhur Sansebastian Cheesecake İmali Çok Kolay Ve Hafif Tatlı) İçin Materyaller
- 3 paket tam yağlı krem peynir (İçim kullandım)
- 2 paket 400 ml sıvı krema (İçim kullandım)
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- Yağlı kağıt
- Yuvarlak pasta kek kalıbı ben 28 cm kelepçeli kalıp kullandım şayet sizde daha küçük 20 cm kalıp falan varsa daha çok kabaracaktır ve kalın olacaktır
Sansebastian Cheesecake Tanımı (Meşhur Sansebastian Cheesecake Üretimi Çok Kolay Ve Hafif Tatlı) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle krem peynirlerimizi ve toz şekerimizi mikser yardımıyla yada çırpıcıyla güzelce karıştıralım unumuzu da ek edip tekrar çırpalım yumurtalarımızı teker teker kırıp sırayla çırpalım ve en son kremamızı da ek edip çırpalım.
- 28 cm kelepçeli kalıbım var siz 20 cm civarı küçük bir kalıp kullanırsanız daha çok kabarık duracaktır benimkisi çok kabarmadı kalıbım biraz büyük olduğu için fakat tabi ki tadında lezzetin de hiç bir farklılık yok.
- Kelepçeli kalıbımın içerisine yeterlice ıslatmış olduğum yağlı kağıdımı seriyorum her tarafını kaplayacak halde ıslatmamın sebebi yağlı kağıdın kalıba güzelce yapışması cheesecake harcımı da içerine dökün.
- Evvelden ısıtmış oldüğüm 200 derecelik fırın da yaklaşık 40-45 dakika kadar üzeri yeterlice kızarıncaya dek pişiriyoruz cheesecakemiz piştikten sonra fırının kapağı yarı açık bir halde yarım saat kadar bekletiyoruz.
- Daha sonra oda sıcağına gelmesini bekleyip buzdolabında en az 3 saat kadar bekletip servis edebilirsiniz lakin bir gece evvelden yapıp bekletirseniz şayet tam kıvamın da olacaktır afiyet olsun. Umarım beğenirsiniz tanımımı ayrıntılı görmek isterseniz şayet görüntümü izleyerekte yapabilirsiniz.