Santranc Kurabiye Tarifi İcin Malzemeler Vanilyalı Sable
*270 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
*240 gr pudra şekeri
*1 cay kaşığı vanilya
*12 (yarım) cay kaşığı tuz
*1 adet yumurta
*100 gr toz badem
*600 gr un
Cikolatalı Sable
*270 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
*240 gr pudra şekeri
*12 (yarım) cay kaşığı tuz
*2 adet yumurta
*60 gr toz badem
*50 gr kakao
*600 gr un
*2 adet yumurta akı (Katları yapıştırmak icin)
Santranc Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Vanilyalı Sable :
*Tereyağı ve pudraşekerini derin bir kabın icerisinde karıştırarak yumuşatın
*Yumurta, tuz ve vanilyayı ilave edip karıştırın
*Ardından un ve toz bademi de karışıma ilave edin
*Hamuru strec filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın
*Cikolatalı Sable :
*Tereyağı ve pudraşekerini derin bir kabın icerisinde karıştırarak yumuşatın
*Yumurta, tuz ve vanilyayı ilave edip karıştırın
*Kakao, un toz badem karışıma ilave edin
*Hamuru strec filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın
*Santranc Şekillendirmesi
*Sable hamurlarını hafif unlanmış tezgah uzerinde 7 mm eninde acın
*30 cm uzunluğunda ve 12 cm kalınlığında 3’er adet şeritler hazırlayın
*Şeritlerin aralarına yumurta akı surerek bir kat vanilyalı bir kat kakaolu olarak 6 kat yapıştırın
*Duzgun bir şekilde dilimleyebilmek icin buzdolabında 10 dakika dinlendirin
*Hamuru dikine 4 eşit parcaya kesin
*Her katın arasına tekrardan yumurta akı surerek kakaolunun uzerine vanilyalı, vanilyanın uzerine kakaolu gelecek şekilde yapıştırın
*Yapıştırma bittikten sonra 1 cm kalınlığında dilimleyerek fırın tepsisine dizin
*170 dereceye ayarlanmış fırında 1012 dakika pişirin
Afiyet Olsun
*270 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
*240 gr pudra şekeri
*1 cay kaşığı vanilya
*12 (yarım) cay kaşığı tuz
*1 adet yumurta
*100 gr toz badem
*600 gr un
Cikolatalı Sable
*270 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
*240 gr pudra şekeri
*12 (yarım) cay kaşığı tuz
*2 adet yumurta
*60 gr toz badem
*50 gr kakao
*600 gr un
*2 adet yumurta akı (Katları yapıştırmak icin)
Santranc Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Vanilyalı Sable :
*Tereyağı ve pudraşekerini derin bir kabın icerisinde karıştırarak yumuşatın
*Yumurta, tuz ve vanilyayı ilave edip karıştırın
*Ardından un ve toz bademi de karışıma ilave edin
*Hamuru strec filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın
*Cikolatalı Sable :
*Tereyağı ve pudraşekerini derin bir kabın icerisinde karıştırarak yumuşatın
*Yumurta, tuz ve vanilyayı ilave edip karıştırın
*Kakao, un toz badem karışıma ilave edin
*Hamuru strec filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın
*Santranc Şekillendirmesi
*Sable hamurlarını hafif unlanmış tezgah uzerinde 7 mm eninde acın
*30 cm uzunluğunda ve 12 cm kalınlığında 3’er adet şeritler hazırlayın
*Şeritlerin aralarına yumurta akı surerek bir kat vanilyalı bir kat kakaolu olarak 6 kat yapıştırın
*Duzgun bir şekilde dilimleyebilmek icin buzdolabında 10 dakika dinlendirin
*Hamuru dikine 4 eşit parcaya kesin
*Her katın arasına tekrardan yumurta akı surerek kakaolunun uzerine vanilyalı, vanilyanın uzerine kakaolu gelecek şekilde yapıştırın
*Yapıştırma bittikten sonra 1 cm kalınlığında dilimleyerek fırın tepsisine dizin
*170 dereceye ayarlanmış fırında 1012 dakika pişirin
Afiyet Olsun