Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Saray Helvası

Saray Helvası
0
93

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
saray-helvasi.jpg

Saray Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet vanilya

Saray Helvası Tanımı Yapılışı

  1. 3 su bardağı unu, ocağın orta gözünde en kısık ateşte 25 dakika kavuruyoruz (Ocak daima en kısık ateşte olacak, un yanmayacak ve rengi dönmeyecek)
  2. Üzerine 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı dökerek güzelce karıştırıp kavurmaya devam ediyoruz 3 4 dk.
  3. Üzerine 1 su bardağı pudra şekeri ve vanilyayıda ekleyerek tekrar 3 4 dakika daha karıştırarak kavuruyoruz.
  4. Helvamızı en küçük borcama koyup, kaşıkla bastırarak düzlüyoruz, kare yahut baklava formunda kesiyoruz. Bir kaç saat dinlendikten sonra yahut sıcak severseniz sıcak tüketebilirsiniz.
  5. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz fakat bence gerek kalmadı.
  6. Sahiden çok kolay ve lezzetli bir tanım, denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt