Saray Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet vanilya
Saray Helvası Tanımı Yapılışı
- 3 su bardağı unu, ocağın orta gözünde en kısık ateşte 25 dakika kavuruyoruz (Ocak daima en kısık ateşte olacak, un yanmayacak ve rengi dönmeyecek)
- Üzerine 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı dökerek güzelce karıştırıp kavurmaya devam ediyoruz 3 4 dk.
- Üzerine 1 su bardağı pudra şekeri ve vanilyayıda ekleyerek tekrar 3 4 dakika daha karıştırarak kavuruyoruz.
- Helvamızı en küçük borcama koyup, kaşıkla bastırarak düzlüyoruz, kare yahut baklava formunda kesiyoruz. Bir kaç saat dinlendikten sonra yahut sıcak severseniz sıcak tüketebilirsiniz.
- İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz fakat bence gerek kalmadı.
- Sahiden çok kolay ve lezzetli bir tanım, denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.