elektronikci
FD Üye
Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu tavaya alın kokusu çıkana kadar kısık ateşte 15 -20 dakika kavurun, rengi değişmesin lütfen.
- Margarini farklı bir tavada eritin üzerine sıvı yağ ekleyin kavrulan unun üzerine dökün, 5 dakikada o denli kavurun.
- Daha sonra pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin 5 dakikada o denli kavurun, en küçük borcam kabının altına yağlı kağıt serin beklemeden sıcak sıcak dökün.
- Önce kaşıkla daha sonra altı düz bir çay bardağı ile sıkıca bastırın dikkatli olun dağılmasın tekrar kaşıkla düzleyin bıçakla isteğiniz hali verin bu süreçleri süratli yapın soğumasın ve dolapta 3 -4 saat bekletin bıçakla geçtiğiniz yerlerin üzerinden dikkatlice tekrar geçin üzerine pudra şekeri serpin servis edebilirsiniz afiyet olsun ????
Dolapta uzun müddet koruma edebilirsiniz bozulmuyor kare borcamda kare halini de verebilirsiniz ıslak kum üzere oluyor dağılır diye korkmayın bastırıp form verip akabinde soğutunca uygun sonuç alırsınız.
Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı