Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Saray Helvası

Saray Helvası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
Su bardağı ölçüsü 200 mlBorcam ölçüsü 22 cm)


Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu tavaya alın kokusu çıkana kadar kısık ateşte 15 -20 dakika kavurun, rengi değişmesin lütfen.
  2. Margarini farklı bir tavada eritin üzerine sıvı yağ ekleyin kavrulan unun üzerine dökün, 5 dakikada o denli kavurun.
  3. Daha sonra pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin 5 dakikada o denli kavurun, en küçük borcam kabının altına yağlı kağıt serin beklemeden sıcak sıcak dökün.
  4. Önce kaşıkla daha sonra altı düz bir çay bardağı ile sıkıca bastırın dikkatli olun dağılmasın tekrar kaşıkla düzleyin bıçakla isteğiniz hali verin bu süreçleri süratli yapın soğumasın ve dolapta 3 -4 saat bekletin bıçakla geçtiğiniz yerlerin üzerinden dikkatlice tekrar geçin üzerine pudra şekeri serpin servis edebilirsiniz afiyet olsun ????
❗mutlaka sıcakken dilimleyin ve biçim verin soğuyunca dilimleyemezsiniz dağılır.

Dolapta uzun müddet koruma edebilirsiniz bozulmuyor ☺️kare borcamda kare halini de verebilirsiniz ıslak kum üzere oluyor dağılır diye korkmayın bastırıp form verip akabinde soğutunca uygun sonuç alırsınız.

Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler 2.5 su bardağı un7-8 kaşık pudra şekeri5-6 kaşık katı yağ (Eritilmiş)24 cm kare borcam Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle uygun bir tencereye unu alıyoruz ve rengi dönene kadar kavuruyoruz. Topak kalmaması için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Saray Helvası (Çekme Helva) Tanımı İçin Materyaller 2.5 su bardağı un1 su bardağı pudra şekeri125 gr tereyağı ya da margarinVanilya Saray Helvası (Çekme Helva) Tanımı Yapılışı Öncelikle tereyağını eritin, kenarda beklesin. Unu tavada on dakika boyunca güzelce kavurun, ancak elinizi hiç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Mesken İmali Saray Helvası Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı un ( bardak ölçüsü 250 ml)125 gram tereyağ yahut margarin ( eritilmiş)4 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri1/2 (yarım) paket vanilin ️Üzeri için; 1 paket çikolataToz antep fıstığı Mesken İmali Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Saray Helvası Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı un2 yemek kaşığı tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeri1 adet vanilya Saray Helvası Tanımı Yapılışı 3 su bardağı unu, ocağın orta gözünde en kısık ateşte 25 dakika kavuruyoruz (Ocak daima en kısık ateşte olacak, un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Saray Helvası Tanımı İçin Materyaller 2,5 su bardağı un125 gram tereyağı yahut margarin4 yemek kaşığı pudra şekeri Saray Helvası Tanımı Yapılışı Unu bir tencerede altı kısık bir formda pembeleşinceye kadar kavurun. İçine erittiğimiz margarin yahut tereyağını ekliyoruz. Pudra şekerini de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt