
Saray Lokması Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 kg un
- 1 litre ılık su
- 50 gram yaş maya
- 20 gram toz şeker
- Bir fiske tuz
- 1 kg toz şeker
- Yarım litre su
- Yarım limon
- Ayçiçek yağ
Saray Lokması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbeti kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra hamurumuzu yoğuruyoruz akışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Yoğrulan hamuru mayalanmaya bırakıyoruz 20 dakika mayalanan hamuru karıştırıyoruz .
- 25 dakika daha mayalanmasını bekliyoruz akabinde kaşık yardımıyla kızgın yağda kızartıyoruz.
- Kızaran lokmaları soğuk şerbetin içerisine atıyoruz şerbeti çekince servise hazır afiyet olsun.