Saray Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 paket vanilya
Saray Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencere içine 1 su bardağı toz şekeri ekliyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını da ekleyip kaşık ???? yardımı ile karıştırıyoruz.
- Son olarak da üzerine 1 litre sütü ilave edip şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
- Diğer bir tencere içine de 100 gram tereyağını eritiyoruz ve üzeri 1 bardağından 1 parmak eksik unu ekleyip unun kokusu çıkıp rengi değişinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız süt yumurta ve şeker tenceresini ocağa alıp kısık ateşte ara ara karıştıralım bu arada unu karıştırmayı hiç bırakmıyoruz.
- Rengi değişen kokusu çıkan unun üzerine ılıyan sütten azar azar döküp karıştırmaya devam edelim.
- Bütün sütü ekledikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- İlk fokurdamalardan sonra 1 paket vanilyayı da ekleyelim.
- Son olarak da istediğiniz tabaklara döküp servise hazır hale getiriyoruz şimdiden afiyet olsun ☺.Not: üzerini istediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz.