
Saray Mutfağından Helva İ Hakani Tanımı İçin Gereçler
- Yarım subardağı un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- Yarım su bardağı pirinç unu
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı öğütülmüş badem
- 2.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı bal
- Badem yeşil fıstık isdeğe bağlı kaymak
Saray Mutfağından Helva İ Hakani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Helvanın şerbetini birinci evvel hazırlayalım.Sütü ocağa koyup kaynatalım altını kısık bekletelim şerbet soğumamalı.
- Tavaya tereyağını alıp eritip üzerine öğütülmüş bademi ve öbür malzemeyi koyup orta ateşte kavuruyoruz.
- Kavrulan helvanın şerbetinin balını koyup karıştırıyoruz ve helvaya kepçeyle yavaş yavaş kademel döküyoruz bir taraftanda süratli bir formda topaklanması diye karıştırıyoruz.
- Toparlanan helvayı servis tabağına alıp badem ve fıstıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun sağlıcakla kalın.