Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saray Mutfağından Helva İ Hakani

Saray Mutfağından Helva İ Hakani
0
19

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
saray-mutfagindan-helva-i-hakani.jpg

Saray Mutfağından Helva İ Hakani Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım subardağı un
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı öğütülmüş badem
Şerbeti için
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı bal
Üzerine süs için
  • Badem yeşil fıstık isdeğe bağlı kaymak

Saray Mutfağından Helva İ Hakani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Helvanın şerbetini birinci evvel hazırlayalım.Sütü ocağa koyup kaynatalım altını kısık bekletelim şerbet soğumamalı.
  2. Tavaya tereyağını alıp eritip üzerine öğütülmüş bademi ve öbür malzemeyi koyup orta ateşte kavuruyoruz.
  3. Kavrulan helvanın şerbetinin balını koyup karıştırıyoruz ve helvaya kepçeyle yavaş yavaş kademel döküyoruz bir taraftanda süratli bir formda topaklanması diye karıştırıyoruz.
  4. Toparlanan helvayı servis tabağına alıp badem ve fıstıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun sağlıcakla kalın.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt