teknolojiuzmani
FD Üye

Saray Sarması (Misafirleriniz Yemeye Doyamayacak) Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket şekerli vanilin
- Yarım paket kızarmış kadayıf
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
İsteğe bağlı
- Ceviz parçaları
- Antep fıstığı tozu
- Çikolata sosu
Saray Sarması (Misafirleriniz Yemeye Doyamayacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kadayıfı kavurmak için tavada 1 yemek kaşığı margarini eritiyoruz.
- Daha sonra kavrulmuş kadayıfı ve 3 yemek kaşığı şekeri de ilave edip ocakta orta ateşte 5-6 dk kavuruyoruz ve bir fırın tepsisine her tarafına yayılacak şekilde seriyoruz. (görselde mevcut).
- Muhallebisi için margarini derin bir tencere de eritip 1 su bardağı unu da alıp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sürekli (orta ateşte 7-8 dk kadar)
- Ocağında altını kısıp üzerine bir litre sütü de yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp şekerli vanilin ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. (topaklanma olmasına bakmayın çünkü ocaktan aldıktan sonra 3-4 dk mikserle çarptıktan sonra topaklanma kalmayacaktır. ).
- Daha sonra kadayıfı döktüğümüz tepsiye muhallebiyi de döküp her yerine çok bastırmadan yayıyoruz iyice düzledikten sonra üzerine streç filmle kapatıp buzdolabında 4 saat dinlenmeye alıyoruz.
- Daha sonra 12-16-18 size bağlı kalarak kareler kesip arasına ceviz parçaları koyuyoruz ve rulo halinde sarıyoruz. Deneyen herkese afiyet bal şeker olsun.