
Saray Sarması (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 50 g tereyağı
- Hindistan cevizi
- 1 poşet krem şanti
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- 1 çay bardağı ceviz
- Beyaz çikolata kullandım ( benmari eritilmiş )
Saray Sarması (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, un ve şeker karıştırılarak muhallebi göz göz oluncaya kadar pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı eklenerek karıştırılır.
- 5 dk kadar beklettikten sonra 8-10dk mikser ile karıştırılır.
- Fırın tepsisinin tabanı boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi ile kaplanır.
- Üzerine yavaşça kepçe yardımı ile muhallebi serilir.
- Soğumaya bırakılır.
- İyice soğuduktan sonra süt ile çırpmış olduğunuz krem şanti tatlının üzerine yayılır ve ceviz serpilir.
- Tatlı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Servis öncesi karelere bölünen tatlı ister rulo yapılarak ya da krem şantili kısımları üst üste gelecek şekilde ikiye katlanır.
- İnce dökerseniz rulo olarak daha kolay sarılır.
- Kırılma olursa eğer kırılan yerlerinide hindistan cevizine bulayarak kapatmış olursunuz.